Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Страхотен невъзможен сладкиш

Страхотен невъзможен сладкиш

ДариатиДариати
Чирак
815021905001
Страхотен невъзможен сладкиш
Снимка: Дариати
2 / 7
12/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15 парчета
"Пригответе за семейството си този кулинарен сладкиш, а те ще ви помислят за истински магьосник в кухнята"

Необходими Продукти

  • За блата
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 100 г
  • какао - 25 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За яйчения крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • кондензирано, подсладено мляко - 400 г
  • крема сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня или в микровълновата. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме охладената шоколадова смес, разбъркваме. Прибавяме брашното заедно с бакпулвера и какаото. Разбъркваме, колкото да се смесят, не е необходимо миксер.

За яйчения крем:

Разбиваме яйцата, прясното мляко, кондензираното мляко и крема сиренето с миксер. Разбиваме за кратко, колкото да се смесят.

В намазнена форма за кекс с дупка в средата изсипваме тестото за блата (шоколадовото). Върху него внимателно изсипваме млечната смес.

Печем на водна баня (поставяме формата в друг съд с топла вода) на 160 градуса, като формата покриваме отгоре с фолио.

Печем до готовност, докато бодната клечка не излезе суха. Накрая на печенето махнете фолиото.

При печенето слоевете си разменят местата - кексовото тесто отива отгоре, а яйченото - отдолу.

Като изстине напълно, сладкишът се обръща в поднос. Получава се сочна кейкова основа отдолу и вкусен крем отгоре.

Печенето може да отнеме между час и час и половина в зависимост от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: