Бебешко фрикасе

12/01/2017
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваНовак3520
"Лесна рецепта за бебешка каша, която всички настоящи и бъдещи майки трябва да знаят "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 319
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сварено месо - около 60 - 70 г
  • бульон - около 400 - 500 мл
  • жълтък - 1 бр.
  • лимонов сок - няколко капки
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • олио - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се размива на каша с малко вода.

В подходяща смес се загрява олиото и се добавя брашнената каша. Като се сгъсти малко, се налива малко бульон.

При следващото сгъстяване на соса се добавя пак малко бульон и така на 2-3 пъти се излива бульонът.

Когато се сгъсти сосът, се добавя разбитият с лимонов сок жълтък. Разбърква се.

Оставя се да къкри няколко минути и се сваля от огъня. Поръсва се с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар