Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеникът на мама

Тиквеникът на мама

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457503
Тиквеникът на мама
Снимка: Yana G.
1 / 3
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
"Знаете, че най-хубавите рецепти за тиквеник се предават от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 листа
  • канела - 2 ч.л.
  • тиква - 1/2 бр. цигулка, малка
  • кафява захар - 8 с.л.
  • орехи - около 100 г натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо настъргваме на едро ренде тиквата, поръсваме с две супени лъжици канела и разбъркваме добре.

Взимаме 2 листите /кори за баница/, поръсваме обилно с тиквата, слагаме от орехите и поръсваме навсякъде с 1 супена лъжица кафява захар.

Навиваме на руло, режем на 3 парчета и подреждаме в намазана с малко олио тавичка. По същия начин навиваме и останалите листи.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до златист вид. Като извадим, веднага напръскваме с вода и оставяме да изстива.

Бележка: Може да се приготви с повече захар, ако го обичате по-сладък. Естествено може и с бяла захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: