Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Шведски канелени ролки

Шведски канелени ролки

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931516971
Шведски канелени ролки1 / 2
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • прясна мляко - 500 мл
  • суха мая - 10 г
  • захар - 220 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 800 г
  • масло - 150 г
  • канела 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме млякото, но не да е вряло, някъде към 37 градуса, и към него прибавяме маята. Добавете разтопеното масло и половината захар.

Замесете тестото и като постепенно добавяте брашното. Тестото трябва да е еластично и колкото по-дълго го месите, толкова по-добре. Когато е готово, го оставете под кърпа за 35 мин.

Когато е готово, го разточете с дебелина половин сантиметър, може и малко по тънко. Намазваме с разтопено масло и щедро поръсваме с канела и захар и сгънете наполовина.

Нарежете тестото на дълги ивици и ширината на около 2.5 cm. Хванете единия край на лентата и обърнете тестото на кок, наподобяваща охлюв или розетки.

Намажете отгоре с разбити жълтъци и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около петнадесет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: