Кошнички от домати с пилешки жулиени

13/01/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Ароматно, сочно и много ефектно предястие, с което гарантирано ще впечатлите и най-капризните си гости "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции9 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните домати се измиват и внимателно се издълбават с малка лъжичка. Обръщат се на готварска хартия, за да се отцедят.

Пилешкото филе се разделя по дължина на две части, овкусява се с пикантината. Пекат се за кратко време, след което се режат на жулиени и се оставят на страни.

Сварения предварително картоф го намачкваме, добавяме го към 300 г кисело мляко и разбъркваме. Към сместа прибавяме 1 лъжица майонеза, 1 скилидка пресован чесън, 1 щипка черен пипер и сол на вкус.

Всичко това се прехвърля в блендер и се разбива, докато се получи еднородна смес или така нареченият дюнер сос.

В готовите изцедени домати слагаме по една лъжица дюнер сос и по два пилешки жулиена. Поднасяме кошничките върху листа от маруля и житни кълнове.

За житните кълнове: В един буркан слагаме две лъжици измито жито и подравняваме. Затваряме буркана с тензух и пристягаме с ластик. На следващия ден махаме тензуха, изплакваме житото с хладка вода и затваряме отново буркана. Това се повтаря няколко дни, като житото се разбърква от време на време. След седмия ден, ако е покълнило повечко, се изсипва в плитка форма близо до прозорец. Навлажнява се леко един път на ден и като достигне необходимата височина, е готово за декориране.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!