Най-вкусната пита

13/01/2017
Ivanka Palikarova
отIvanka PalikarovaНовак1
"Запомнете - питата втасва във фурната, а не навън! Иначе резултатът няма да е толкова пухкав и вкусен."
Приготвяне50 мин.
Готвене55 мин.
Общо105 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 895
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в топлата вода с една лъжица захар. Пресявате килограм брашно, обърквате в него лъжицата сол и захар. Правите кладенче, изсипвате набухналата мая, киселото мляко, две лъжици олио, едното яйце и белтъка от другото.

Разбивате до еднородна смес и почвате да месите с брашното. При нужда добавяте още брашно до постигане на меко тесто, което леко лепне по ръцете.

Разделяте на две топки. Ръсите брашно и разстилате кори с дебелина около сантиметър. Мекото масло се разделя на две и се намазват корите.

Поставят се една върху друга. Разделяте на 24 триъгълника. Тях навивате на кифлички и редите в дълбока тава с диаметър 38 см.

Разбивате жълтъка с лъжица олио и мажете. Пускате фурната на 50 градуса, завивате тавата с хавлиена кърпа и поставяте във фурната. Втасването става в нея.

При удвояване на обема махате кърпата пускате на 170 градуса и печете до порозовяване.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар