Тортиля Слънце

13/01/2017
Драга Мишева
отДрага МишеваЧирак51141
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме пармезана и го рендосваме на най-ситното ренде. Оставяме го хубаво да изсъхне.

В купа смесваме маята, брашното и захарта. Заливаме ги с 40 мл топла вода, разбъркваме и оставяме да ферментира.

Пресяваме си брашното и към него добавяме изсъхналият вече пармезан и захарта. Разбъркваме хубаво. Към сместта внимателно прибавяме маята, която вече е готова. Добавяме содата и отново разбъркваме. Добавете 2 с.л. зехтин и замесете тестото. По време на месенето трябва да се добавят и другите 2 лъжици от зехтина.

От замесеното тесто направете топка и поставете в леко намазнен съд. Оставете да втаса около 40-60 минути.

През това време може да си разтопите маслото за намазването.

Когато тестото е готово, поставете го в тава /върху хартия или добре намазнена/. Поставете го под формата на торта.

Вземете чаша и я поставете по средата като център. Намажете с разтопеното масло и рендосайте отгоре пармезана.

Разрязваме лъчове от чашата до ръба на тавата. Всеки лъч се увива и затяга, като се внимава пармезанът да е завит и да не излиза отвън.

Когато Слънцето е готово, намазваме отгоре с разбитото яйце.

Пече се до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка Ковачева
Направих питката и стана вкусна, но трябваше да сложа вместо 140 мл. газирана вода-250!Брашното го мерих с чаена чаша с вместимост 250 мл.
0
0
Йорданка Ковачева
Това е една рецепта за питка -слънце,а не тортиля.Добре ще е името да бъде променено, защото рецептата е хубава, но името не отговаря. Бих я опитала, понеже ме заинтригува газираната вода, интересна идея.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв