Пилешки късчета с гъби, синьо сирене и сметана

13/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак8
"Само 20 минути в кухнята стоят между вас и перфектното пилешко филе със сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 534
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешките гърди на кубчета. Поръсете ги със сол и черен пипер, налейте зехтин в тигана и ги запържете за няколко минути, като ги обръщате леко, за да порозовеят от всички страни.

През това време нарежете лука и гъбите. Като се сготви месото, прибавете лука, нарязан на полумесеци, и като омекне, добавете и гъбите.

След като поомекнат и гъбите добавете сметаната и нарязано или натрошено синьо сирене, бъркайте до пълното му стопяване. Оставете всичко да покъкри на тих огън, докато леко се посгъсти.

На този етап можете да сложите каквито подправки обичате. Аз го предпочитам без, за да изпъква вкусът на синьото сирене.

Поднесете ястието топло с гарнитура по избор и чаша вино.

Аз избрах картофено пюре.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар