Агнешко печено с дроб сарма

13/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Крехко агнешко месце върху сочна дроб сарма - ето ви още една вкуса причина никога да не станете вегетарианци "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 544
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг и 1/2 кг
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио
  • краве масло
  • за дроб сармата
  • агнешки комплект - половин за дроб сарма
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка пресен
  • джоджен - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в тавичка измитото и нарязано на порции агнешко месо. Слагаме в тавичка и посоляваме. Поръсваме с черен и червен пипер на вкус. Добавяме нарязания на ситро зелен лук и джоджен. Поливаме месото с олио и слагаме малко олио и краве масло. Наливаме вода. Завиваме с фолио за печене и печем до полуготовност.

Дреболиите за дроб сармата измиваме добре и заливаме с топла вода. Слагаме на котлона и когато кипне водата, дръпваме от котлона. Изваждаме дреболиите от водата и нарязваме на ситно.

В тенджера с олио и малко краве масло запържваме зеления лук и добавяме дреболиите и подправките. Сипваме и ориза да се запържи и добавяме 1/2 ч.ч вода.

Изваждаме от фурната тавата с месото, махаме фолиото и прехвърляме дроб сармата в тавата с месото, като внимателно подреждаме плънката с ориз между агнешкото месо. Наливаме вода и запичаме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар