Най-вкусното свинско с ориз

13/01/2017
Рая Пешева
отРая ПешеваНовак8
"Попитахме десет независими експерти и те бяха единодушни, че това е най-вкусното свинско с ориз на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 144
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва в тиган от всички страни, докато си смени цвета. Маха се от мазнината от тигана и се премества в порцеланова тава. В същата мазнина се задушават нарязаният на полумесеци стар лук и настърганият или нарязан морков.

След като омекнат зеленчуците, се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. После всичко се премества в тавичката при месото. Добавя се бульонът (водата) и подправките. Всичко се разбърква внимателно.

Ястието се премества в загрята фурна на 200 градуса. Когато напълно оризът поеме от течността, ястието е готово.

Поднася се с нарязан магданоз.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар