Американски телешки бургер

13/01/2017
"Както и да го кръстите - да знаете, че нищо не може да се сравни с домашно приготвеният бургер - нищо "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 817
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с 1 глава лук, нарязан на ситно, жълтъците и горчицата, подправете със сол и черен пипер. Оформете кюфтета с големина, колкото са питките, и ги сплескайте, за да станат тънки, а не като кюфте за пържене.

Загрейте тиган и сложете малко зехтин, печете кюфтетата около 2-3 мин от всяка страна до готовност, така че да не станат сухи.

Разрежете питките през средата, в мазнината от бургерите запечете леко питките от вътрешната им страна. През това време нарежете другия лук на кубчета и го залейте с вряща вода, оставете го за около минута-две, изцедете водата. В касерола сложете лука и кетчупа и загрейте за кратко на котлона.

Изпържете яйцата на очи.

Подреждане: Върху долната част от питката сложете от кетчупа, кюфте, топено сирене /може и кашкавал/ и сложете в загрята фурна с горен реотан да се разтопи леко сиренето. Върху разтопеното сирене сложете айсберг, резен домат на шайба, майонеза и яйцето. Завършете с горната част от питката.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар