Свинска яхния по мексикански

13/01/2017
Vildan Ahmedova
отVildan AhmedovaЧирак27371
"Това е мексиканският вариант на боб със свинско, но с една пикантна нотка, която не е предизвикателство за ценителите "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 200 г консервирани
  • червен боб - 200 г
  • царевица - 150 г
  • червени чушки - 2
  • зелени чушки - 2
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварителна подготовка:
- Добре е свинското месо да е предварително повряло в тенджера с вода около 20 мин;
- Добре е също предварително да се свари червения боб

Запържва се месото в дълбок тиган с олио. Добавят се бобът и ситно нарязаният лук. Червената и зелената чушка също се нарязват на дребно и се прибавят в тигана с месото.

След като малко се позапекат, се прибавят доматите и царевицата. Ястието се поръсва със червения пипер и солта. Добавя се брашното и се разбърква много внимателно, за да не останат топчета брашно.

Добавя се малко вода и се оставя да поври 10-на минути на слаб огън. Разбърква се на всеки 2-3 мин, за да не загори брашното.

По желание може да се добави магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар