Триъгълни банички с праз и извара

13/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач159212
"Банички с ароматна плънка, които се приготвят почти толкова лесно, колкото се изяждат "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 092
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се целият праз и бялата и зелената част. Празът се разцепва по дължина на четири и след това се режи на ситно. После се задушава в малко олио до омекване, добавя се и доматеното пюре. Охлажда се и се добавят разбитите яйца и извара и натрошено сирене. Ако има нужда, посолявате.

Пакета готови кори разрязвам на парчета по 10 - 12 см ленти. Взимам два листа едно върху друго, като намазвам всяко листо с мазнина, слагам плънката в единия край и навивам на триъгълничета.

Когато плънката е в единия край, а не по цялата дължина на листа, триъгълните банички стават по-издути и когато ги хапваш се усеща вкусът на плънката.

Другото предимство на триъгълните банички е, че плънката е в единия край и при навиването, тя се завива много добре и не изтича отникъде при печенето.

Готовите триъгълници подреждам в тава за печене и отгоре намазвам с олио. Мажа леко баничките с олио и поръсвам със сусам.

Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато се зачервят - около 35 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар