неделя, 29 май

Просеник

08/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 бр.
Изпрати Просеник
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо28 476
  • Преглеждания за месеца829
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 2 ч.ч. едро смляно
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. за хляб
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Просеник

Смесете брашната, разбъркайте содата с киселото мляко и оцета.

Постепенно добавете млякото с водата към брашната, заедно със солта и олиото.

Забъркайте тестото, което трябва да се получи с консистенция по-гъста от боза.

Сипете го в подмазнена тава и го сложете да се пече в загряна фурна.

В началото на 200 градуса, а след това намалете фурната на 160-170.

Просеникът по начало се пече бавно.

Оставете го да се охлади и го поднесете, нарязан на парчета.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.4
Общо 16 гласували
5 12
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Емилия
22.12.2014 01:41
Знае ли някой някоя рецепта за нещо от просо? Истинско ПРОСО.
0
0
Svetlin
17.11.2014 18:12
просо и наставка -ник, както Ръженѝк
1
0
Ицо
05.06.2013 16:40
А защо се казва просеник?
4
1
Катя Енчева
05.06.2013 13:21
На това му казваме още черна содена питка - вкусно е!
3
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Свързани Рецепти

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Просеник. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни категории за Просеник. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Просеник в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.