Просеник

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
08/03/2012
"Прекрасен царевичен хляб от старите тефтери на баба !"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо33 231
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 2 ч.ч. едро смляно
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. за хляб

Начин на приготвяне

Смесете брашната, разбъркайте содата с киселото мляко и оцета.

Постепенно добавете млякото с водата към брашната, заедно със солта и олиото.

Забъркайте тестото, което трябва да се получи с консистенция по-гъста от боза.

Сипете го в подмазнена тава и го сложете да се пече в загряна фурна.

В началото на 200 градуса, а след това намалете фурната на 160-170.

Просеникът по начало се пече бавно.

Оставете го да се охлади и го поднесете, нарязан на парчета.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Емилия
Емилия
22.12.2014 01:41
Знае ли някой някоя рецепта за нещо от просо? Истинско ПРОСО.
0
0
Svetlin
Svetlin
17.11.2014 18:12
просо и наставка -ник, както Ръженѝк
2
1
Ицо
Ицо
05.06.2013 16:40
А защо се казва просеник?
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти