неделя, 14 февруари

Просеник

От Дебелата БертаМастър Шеф / Автор08/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 бр.
Изпрати Просеник
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо26 216
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата145
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 2 ч.ч. едро смляно
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. за хляб
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Просеник

Смесете брашната, разбъркайте содата с киселото мляко и оцета.

Постепенно добавете млякото с водата към брашната, заедно със солта и олиото.

Забъркайте тестото, което трябва да се получи с консистенция по-гъста от боза.

Сипете го в подмазнена тава и го сложете да се пече в загряна фурна.

В началото на 200 градуса, а след това намалете фурната на 160-170.

Просеникът по начало се пече бавно.

Оставете го да се охлади и го поднесете, нарязан на парчета.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 16 Гласа

Отзиви (4)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Емилия

2014-12-22, Оценка 5.0 от 5 за Просеник

Знае ли някой някоя рецепта за нещо от просо? Истинско ПРОСО.
1
0
Отговор
Svetlin

2014-11-17, Оценка 5.0 от 5 за Просеник

просо и наставка -ник, както Ръженѝк
4
1
Отговор
Ицо

2013-06-05, Оценка 3.0 от 5 за Просеник

А защо се казва просеник?
3
0
Отговор
Катя Енчева

2013-06-05, Оценка 3.0 от 5 за Просеник

На това му казваме още черна содена питка - вкусно е!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Свързани Рецепти

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Просеник. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни категории за Просеник. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Просеник в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.