Мекици с оцет

13/01/2017
Maria Petrova
отMaria PetrovaНовак18412
"Защо с оцет ли? Защото така поемат по-малко мазнина и са още по-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо783
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 6 ч.ч.
  • оцет - 4 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • топла вода - 2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в оцета. Всички съставки се омесват на меко и еластично тесто.

Оставя се да почине около 15 мин и се реже на около 15 топки с големина, колкото яйце.

Разтеглят се с ръце и се пържат в нагорещено олио.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вера Богоева Попова
Благодаря за рецептата! Тестото става много еластично. Аз направих по - малки топчици, защото ги пържих в по - малък съд. Стават тънички и хрупкави, както ги обичаме и не поемат много олио.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв