Гнезда Чили кон карне

14/01/2017
"Пикантни гнезда от кайма си търсят компания за обяд, а също и бира Моля само за сериозни предложения "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо816
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г свинска
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • боб - 3 с.л. бял
  • царевица - 1 ч. ч
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 щипка
  • чили - 1 и 1/2 ч. л.
  • чубрица - 1 ч. л
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гнезда от кайма: Каймата се омесва с яйце, галета, чубрица, черен пипер, червен пипер и сол. След като хубаво е омесена, се разделя на четири равни части.

Загряваме фурната и си подготвяме подходяща малка тавичка, която я намазваме обилно с олио. Четирите топки от кайма ги оформяме, като гнезда и ги прехвърляме в тавичката. Слагаме ги в добре загрята фурна, докато се получи лек загар.

Плънка: В загрята мазнина леко запържваме една глава лук, нарязан на ситно. Към него добавяме полусварения предварително боб, царевица и пресован чесън. Разбъркваме леко, след което прибавяме кимион, чили и най - накрая доматено пюре. Оставяме плънката да се запържи за около четири минути.

Гнездата се прехвърлят в подходящи чинии, пълнят се с плънка и се украсяват с листа от маруля.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар