Шаран с бяло вино, гъби и зеленчуци

14/01/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Всеки шаран, който не е приготвен точно така, е похабен по наше мнение. Това е точната рецепта и друга няма "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я измийте. В купичка смесете сол, черен и червен пипер. Добавете няколко лъжички олио и мащерката.Намажете шарана с получената смес.

Нарежете лука на кръгчета и ги подредете в намаслена тава. Отгоре поставете рибата.Нарежете моркова на кубчета и ги разпределете покрай рибата. Нарежете чушките на малки парчета и поръсете рибата, като слагате и отстрани. Налейте 1/3 от виното и около 150 мл вода.

Завийте с фолио и печете на 200 градуса, около 2 часа или до готовност. По време на печене на няколко пъти поливайте рибата с останалото вино. Трийсетина минути преди да извадите рибата, добавете нарязаните гъби и допечете без фолио.

Времето за приготвяне и готвене е ориентировъчно. Адаптирано от блога Черпак с мерак.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар