Зимно мезе

13/01/2017
Ирина
отИринаНовак1543
"За зимно - зимно е, но от нас да мине може да си го ядете и през лятото "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 336
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 5 кг или телешко
  • морска сол - 10 кг
  • градинска чубрица - 500 г
  • балканска чубрица - 500 г
  • риган - 500 г (поправките трябва да са в сух вид)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Реже се месото /по възможност да е шарено/ на големи кубчета.

В една голяма кофа редуваме ред морска сол, ред месото, така, докато свърши, последният ред трябва да е сол. Затваряме се и се оставя 5 дни, докато солта стане на вода и месото опъне необходимото количество сол.

Взима се месото след 5 дни, подсушава се на памучна хавлия.

Трите поправки се смесват в една тава и поръсваме всяко парче с поправките.

На всяко парче се прави дупка и се закача на студено да изсъхне до готовност.

При студено време 2-3 седмици са достатъчни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар