Пълнени патладжани с кайма и Бешамел (Папуцакя)

14/01/2017
МАРИЯ
отМАРИЯНовак73
"Лесно можем да сравним тези патладжани с истинска поезия в чиния "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, срязват се на две, поставят се в солена вода за около половин час. Изцеждат се, набождат се с вилица от местната страна, поръсвате с олио, нареждат в тавичка, намазана с олио (патладжаните обичат доста олио), пекат се във фурна до омекване, за да може да се напълнят с кайма.

Изваждат се от фурната, с вилица се натискат да станат като лодка, в която ще напълним с кайма.

Приготвяне на каймата: Лукът, настърган или нарязан на ситно (по ваше желание), се задушава с олиото и каймата заедно с черния пипер, сол на вкус, прибавят се доматите пасирани, прибавя се малко вода за да омекне каймата, накрая се прибавя магданозът.

След като е готова каймата, поставя се в патладжаните. Най-отгоре е Бешамелът

За Бешамела:
Млякото се сварява, предварително разтваряме брашното с малко мляко, сипваме по малко брашното в млякото, като непрекъснато се бърка до сгъстяване, накрая се прибавят жълтъците и бучка краве масло. Поставя се върху каймата. Пече се на 200 градуса фурна до запичане на Бешамела. По желание поръсете с настърган Пармезан .подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар