Кайзер Пастърма

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Кайзер Пастърма
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
14/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Ще ви покажем разликата между обикновената и кайзер пастърмата и най-важното - ще ви разкрием кои са точните подправки за този деликатес"

Необходими Продукти

  • свински филета - или бон филета
  • морска сол - достатъчно, да могат да се заринат хубаво в нея
  • червен пипер - 4 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л. по желание
  • чимен - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л. стрит
  • чубрица - 1 с.л. стрита
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • бял пипер - 1 с.л. млян
  • кимион - 2 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се почистват от жилите. Поставят се в тава и се зариват в морската сол, като хубаво се притиска морската сол към филетата, за да няма въздух.

От едната страна може да се повдигне тавата, в която сте ги заринали, за да се оттича кръвта. Така престояват 12 часа, но не повече, защото филетата ще станат много солени.

Вадят се и се измиват хубаво от солта, подсушават се. Намазват се леко с олио, с намаслени ръце ги разтъркайте с цел да се полепят по-добре подправките.

И след това овалвате филетата с предварително смесените подправки.

Сушат се навън - правите с конец ушенца на пастърмите и закачате да се ветреят. Има вариант за сушене на пастърмата в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами ас сложих 2 рибици по 30см излезнаха20 пърченца
30.11.2022 17:39
Hristiqn
Hristiqn
Какво количество е месото
10.12.2017 22:06
18
2
1
Покажи всички подкоментари