Конска пастърма

08/03/2012
от Бай СтавриНовак
"Ценителите знаят за какво говорим, останалите ги съветваме да опитат!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 804
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • конско месо - 1 кг или повече
  • морска сол - 2 пакета за 1 кг конско
  • подправки - около 70 г за 1 кг месо, микс от червен, черен пипер, сминдух, чубрица и т.н.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете месо без кости, сухожилия и хрущяли, което се реже по дължината на мускула. Пригответе си дълбок съд и започнете да редите - ред морска сол, ред месо и завършете със сол.

Оставете да престои така между 5-7 дена. След това изкиснете месото в студена вода за 7 часа, като водата се подменя на всеки час. Ако е все още солено, може да го държите по-дълго.

Подсушете добре месото и го оваляйте обилно в смес от всички подправки, които сте приготвили. Парчетата месо пробийте с шило и прокарайте връв. Провесете ги на проветриво място за се сушат за около 2-3 седмици.

подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Стефан Рачев
Стефан Рачев
16.03.2017 20:47
Пропорциите месо/сол и в последствие месо/подправки, както и времената еднакви ли са за друг тип месо(свинско, телешко)?
И има ли някаква пропорционалност на загуба на тегло при сушенето?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв