Шоколадов сладкиш с бисквити

14/01/2017
D. Manolova
отD. ManolovaНовак1011
"Сладкишът си личи по ... шоколада, а този е страхотен!"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 251
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 - 3 пакета обикновени (зависи от големината)
  • захар - 200 г
  • какао - 4 с.л.
  • орехи - 100 г ( печени)
  • масло - 150 г
  • вода - 240 мл
  • крем - 1 бр. за сладкиши на д - р Йоткер
  • прясно мляко - 250 мл за крема
  • пудра захар - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите (на по едри парчета ) в купа.

Запичаме на котлона орехите за 4-5 мин и ги добавяме към бисквитите.

В купа изсипваме захарта, добавяме какаото и малко вода и слагаме на котлона, докато заври, накрая добавяме и маслото до разтапяне.

Оставяме сместа малко да се охлади и сипваме към бисквитите, разбърква се добре и сместа се изсипва във форма за торти с падащи стени (най-добре е да е с диаметър 23 см; моята беше с диаметър 26 см и стана малко по-нисък сладкишът), заглажда се и се оставя за 1 ч. в хладилника.

Приготвяме крема, като изсипваме прясното мляко в по-дълбок съд, добавяме пудрата захар и сместа на д-р Йоткер и бъркаме с миксер за 3 мин. Като се сгъсти, изсипваме върху сладкиша и заглаждаме, украсяваме с орехи и отново го оставяме в хладилника за часподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар