Бишкотен сладкиш с Бейлис

14/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач91231631
"Понякога сладкишът се поднася с Бейлис, а друг път направо се прави с Бейлис и тогава е просто уникален "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 509
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема се разбиват течният шоколад и маскарпонето (на стайна температура).

Отделно се разбива сметаната с 2-3 супени лъжици Бейлис и се смесва с шоколадовата смес, като се разбърква леко с шпатула до хомогенност.

Бишкотите се потапят за няколко секунди в смесеното с Бейлиса прясно мляко и се нареждат плътно на дъното на подходящ съд, слага се половината крем, поръсва се с горчиво какао, следва втори ред от бишкоти и останалия крем.

Преди поднасяне се декорира с останалия течен шоколад. Добре е да престои поне една нощ в хладилник.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар