Питка с невероятен вкус

14/01/2017
"Има питки, които просто не може да забравите "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 374
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 400 г
  • краве мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйце - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 30 г хлебна
  • краве масло - 125 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко топла вода. Киселото и прясното мляко се затоплят леко. Изсипват се в подходящ съд, добавя се захар, сол, 1 бр. разбито яйце, разтворената мая и 1/2 ч. ч. олио. Меси се продължително време, докато се получи средно меко тесто.

Оставя се на топло да втаса.

След като тестото е готово, без да се премесва се разделя на десет равни топки. С помощта на точилка се оформят дълги правоъгълници с дебелина 1 см, намазваме обилно с краве масло , завиват се като фитил и се правят възли.

Нареждат се в подходяща с размер тава, намазана с масло. След като сме ги наредили, готовите възелчета се намазват и те с масло. Оставяме тавата на топло допълнително още да втасат.

Като са готови, ги мажем с един жълтък и поръсваме отгоре със сусам. Питата се слага в слабо загрята фурна и се пече на 200 градуса. След като е изпечена, се покрива с мокра хартия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар