Американски тиквен пай с канела

14/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
"Американски пай -няма да откажем едно парче "
Приготвяне40 мин.
Готвене55 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 929
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и солта в дълбока купа, прибавете и маслото и бъркайте, докато стане на трохи. След което добавете леко разбитото яйце и месете тестото, увийте във фолио и го сложете в хладилника за 50 минути.

Почистете тиквата, отстранете семената, нарежете на кубчета. Сложете в тиган, добавете малко вода и оставете да къкри, докато омекне и напълно да се изпари течността.

Пасирайте да стане на пюре.

Разточете тестото върху леко поръсена с брашно ниска кръгла тава. След това отгоре сложете хартия за печене и нещо тежко, което да натиска средата, за да се изпече хубаво. Пече се в продължение на 15 минути при 190 градуса.

Поставете тиквата в купа, прибавете две яйца, захар, сметана, подправки и сол. Сместа се излива в печеното тесто. Пече се в продължение на 50-55 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар