Пържени охлювчета с лимонов аромат

14/01/2017
"Как така най-вкусните неща в живота все са пържени?"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо742
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 350 - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сол - 1 голяма щипка
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • суха мая - 1 равна ч.л. за хляб
  • за поръсване
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лимони - кора от половин лимон
  • сок - от половин лимон
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме пресято брашно и смесваме с бакпулвера и сухата мая.

В отделен съд се разбиват яйцата с олиото, захарта, солта и ракията. Смесват се всички продукти и се замесва меко тесто. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме за 30 минути да втаса на топло.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора. От двата края се изрязват ленти, за да се изравни, нарязват се на парчета, в средата се прави разрез и се промушва отдолу нагоре.

Поръсва се правоъгълната кора с кафява захар и леко се притиска към тестото. Отгоре се настъргва кора от добре измит половин лимон и се наръсва със сока му. Навива се на руло и се нарязва на 1 см охлювчета.

Загрява се олио и пържим на умерена температура от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка и се поръсват с пудра захар.

Вкусни по всяко време с чуден лимонов вкус!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар