Нокедли

Нокедли1 / 4
14/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
"Домашно приготвени нокедли - оставяме на вас да решите с какво да ги комбинирате"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме 3 л вода (2/3 от тенджерата) с 1 с.л. сол да заври на котлона.

В купа се смесват брашно, яйца, малко сол и малко вода. Разбърква се с дървена лъжица. Тестото трябва да е с консистенция като за кекс.

Върху врящата тенджера с вода се поставя ренде и през него с бавни движения се избутва тестото. Когато рендосаните парчета изплуват на повърхността (след 2-3 мин), те са готови.

Измиват се на течаща студена вода.

Връщат се в тиган с малко зехтин и се разбъркват на горещ котлон за 1 мин, за да не слепнат.

Могат да се използват като заместител на паста и да се комбинират с различни сосове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Аз нещо не мога да схвана, как тесто с консистенция на кексово ще се избута през ренде?
14.01.2017 13:01