Хрупкави лучени пръчици

14/01/2017
"За мезе, за похапване или просто за разкош - ето ви три основателни причини да приготвите тези хрупкави лучени пръчици "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 816
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • мая - 30 г
  • топла вода - 2 ч.ч
  • сол - 1 и 1/3 с. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • оцет - 1 ч. л.
  • брашно
  • лук - 2 бр. кромид
  • червен пипер - 1/2 ч. л.
  • олио - 3 с. л.

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко топла вода. Прибавяме 1 с.л. сол, захар, оцет, 1 с.л. олио и топла вода. Разбъркваме и прибавяме брашно, месим, докато се получи средно меко тесто. Тестото го оставяме да втаса.

В тиган с две супени лъжици загрято олио се задушава едро нарязаният лук, докато омекне.

Тестото се разстила върху набрашнена повърхност, нарязва се на лентички с дължина 12 см, които се навиват като спирали и се поставят в намазана с олио и набрашнена тава.

Престояват в нея около 10 минути.

Готовият задушен лук се разпределя върху всяка пръчица. Поръсват се с червения пипер и с 1/3 с.л. сол. Пекат се 20 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар