Заек с праз и моркови в гювеч

14/01/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Нищо сложно - изпитана рецепта за заешко месце, с която всеки новак в кухнята може да блесне "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • праз - 2 бр. големи
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • сол
  • червен пипер
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на подходящи парчета и го оставяме настрани. Почистваме картофите, праза и морковите.

Режем картофите, като за пържене, морковите и праза на кръгчета. Поръсваме заешкото месо със сол, червен пипер, добавяме и 1 супена лъжица мед и разбъркваме добре, за да се овкуси месото.

Мажем леко гювеча с малко олио, подреждаме нарязаните картофи, след това месото и отгоре кръгчетата праз и моркови.

Заливаме с 1/2 ч.ч. вода и 1/2 ч.ч. доматен сос. Слагаме гювеча в студена фурна и загряваме до 250 градуса. Печем за час и половина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар