Парфе

14/01/2017
"Вкусно и лесно за приготвяне парфе, което непременно трябва да опитате!"
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 420
  • Преглеждания за месеца732
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • блат - 1 бр.
  • заквасена сметана - 2 големи кофички
  • желатин - 2 пакетчета
  • компот - 2 буркана (по избор)
  • орехи
  • сладко - 1 буркан (по избор)
  • пудра захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря в съд с вода, докато набъбне. Разтапя се на водна баня при непрекъснато бъркане. Оставя се да се охлади до умерена температура.

Двете сметани се разбиват хубаво с пудра захар. От първия компот се отцеждат плодовете, а със сиропа се напоява блатът.

Вторият компот се изсипва при сметаната и отново се разбиват. След това към сместа се прибавя и желатинът и се разбива с миксер.

Във форма за торта се нареждат: блат, сладко, орехи, сместа. По желание отгоре се слага още един тънък пласт с желиран компот или сладко. Слага се в хладилник да стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар