Домашни курабийки със захар

14/01/2017
ivencetooo_91@mail.bgот ivencetooo_91@mail.bgНовак
"Един незабравим вкус от детството - страхотни и много лесни за приготвяне курабийки "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 162
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Сипете в една ч.ч киселото мляко и в него сложете содата и разбъркайте добре. Добавете сместа към яйцата и разбъркайте добре и накрая сипете и олиото и отново разбъркайте добре.

Започнете постепенно да добавяте брашното при непрекъснато бъркане, за да се сгъсти сместа и стане на тесто.

Започнете да месите тестото на ръка. Прибавяйте брашно, докато не се получи средно твърдо тесто. Когато тестото е готово, го оставете да втаса около половин или един час. Оформете топчета от готовото тесто. Всяко топче оваляйте добре със захар.

Печете курабийките на около 190 - 200 градуса до леко позлатяване, можете с клечка за зъби да ги проветите дали отвътре са изпечени.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар