Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Бирени Мезета»Свински късчета с лучени шайби и боб

Свински късчета с лучени шайби и боб

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988371
Свински късчета с лучени шайби и боб
Снимка: Десислава Дончева
1 / 2
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Гурме предложение със свинско, лук и боб"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 200 г
  • боб - 150 г бял
  • брашно - 6 с.л.
  • лимонов сок
  • лук - 6 бр. кромид
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • куркума
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба. След като е готов, го подправяме със сол, няколко капки лимонов сок и малко олио.

Обелваме и измиваме шест глави лук. Нарязваме ги на шайби с дебелина 4 мм. В тиган слагаме много малко олио, като се загрее, готовите нарязани шайби ги прехвърляме.

Печем ги, като доста често ги разбъркваме, като получи лукът лек загар и леко омекне, добавяме малко сол и куркума. След което го махаме от котлона и оставяме на страни.

Свинското месо го нарязваме на много тънки ленти. Подправят се със сол, черен пипер, няколко капки лимонов сок и кимион.

В подходяща форма слагаме брашно, където ще овалваме свинските жулиени. Загряваме малко мазнина и ги пържим, докато се получи лек оранжев загар.

Като са готови, изваждаме ги и ги поставяме за няколко минути върху готварска хартия, за да се премахне от тях излишната мазнина.

При поднасяне първо нареждаме в чиниите печения с куркума лук, върху него - сварения и подправен боб и най-накрая късчетата.

Свинските късчета с лучени шайби и боб са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Месото никога не се осолява преди термично да е обработено, защото солта изтегля влагата от него и месото става жилаво и сухо.
22.01.2017 13:34