Патладжани с пармезан

14/01/2017
"Едно ястие, което ще ви накара да се влюбите в Италианската кухня от първата хапка "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина около 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме за 15-20 мин да си пуснат тъмния сок, който се попива с хартия след това, за да не нагарчат. Пържим патладжаните за 3 мин от всяка страна в нагорещен зехтин. Изваждаме готовите филии върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Накълцваме на ситно една скилидка чесън и я сотираме за кратко в тенджера с малко зехтин. Сипваме двете консерви с доматено пюре, черен пипер, сол на вкус, 1 ч.л. захар, нарязан на едро босилек и сух риган. Захлупваме с капак и намаляваме котлона, след като сосът заври.

Оставяме да къкри за 20 мин.

Нарязваме моцарелата на филийки. В тавичка от йенско стъкло редуваме доматен сос, резени патладжан, моцарела и листо босилек. Завършваме със сос.

Печем в предварително загрята фурна на 200⁰С за 30 мин. Когато ястието е готово, посипваме с настърган пармезан и оставяме да почине за 10-15 мин, преди да го сервираме.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар