Празнична редена салата

14/01/2017
"Една страхотна салата, която ще ви накара да вдигате тост след тост "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 166
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • цвекло - 2 глави средно големи
  • моркови - 4 бр. средно големи
  • дайкон - 1 бр. средно голям
  • китайско зеле - 1/2 глава.
  • орехи - 1 к.ч. печени
  • сол
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • чесън - 2 скилидки
  • варени яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото и го сварете, като внимавате да не омекне много. Настържете го на едро ренде.

Настържете по отделно морковите и обелената ряпа - дайкон.

Нарежете китайското зеле на тънки ивици.

Обелете чесъна и го пресовайте.

С помощта на ринг оформете пластовете на салатата по ваше желание, като върху цвеклото сложете и чесън.

Най-отгоре гарнирайте с печени, нарязани орехи и варени яйца.

Поднесете с дресинг от зехтина, балсамовия оцет и солта.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
14.01.2017 17:55
Като торта е станала.Свежа зимна салата,ще я приготвя.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв