Гювечета с пилешко филе

14/01/2017
"Малко филе и каквото е останало в хладилника и ще видите каква вкусотия ще ви приготвим "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 382
  • Преглеждания за месеца597
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • маслини - 10 без костилка
  • червени чушки - 3 печени
  • лук - 1/2 глава
  • сирене - 4 плочки около 200 г
  • домати - 300 мл консерва пасирани + 1 к.л. захар
  • яйца - 4 бр.
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето, картофите, печените чушки, маслините, моркова и лука на кубчета.

Запържете филето в тиган с малко олио, добавете лука и моркова, оставете да омекне лука. След това добавете маслините и чушките. После добавете и картофите, оставете да се запържат за 5-6 мин.

Получената смес разпределете в 4 глинени гювечета. Отгоре разпределете пасираните домати с 1 к. л. захар. Отгоре сложете плочките сирене. Захлупете с капачетата и печете 90 мин на 200 градуса.

След това извадете гювечетата и чукнете по едно яйце, захлупете и печете още 7-8 мин. Поднесете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар