Гювечета с пилешко филе

14/01/2017
Пламена
отПламенаНовак22108
"Малко филе и каквото е останало в хладилника и ще видите каква вкусотия ще ви приготвим "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 169
  • Преглеждания за месеца300
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето, картофите, печените чушки, маслините, моркова и лука на кубчета.

Запържете филето в тиган с малко олио, добавете лука и моркова, оставете да омекне лука. След това добавете маслините и чушките. После добавете и картофите, оставете да се запържат за 5-6 мин.

Получената смес разпределете в 4 глинени гювечета. Отгоре разпределете пасираните домати с 1 к. л. захар. Отгоре сложете плочките сирене. Захлупете с капачетата и печете 90 мин на 200 градуса.

След това извадете гювечетата и чукнете по едно яйце, захлупете и печете още 7-8 мин. Поднесете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар