вторник, 29 юли

Крем карамел

Публикувана от:
Видяно: 344 559 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Крем карамел
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции9-10 бр.

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел

Приготвяне на Крем карамел

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.

4.4 от 280 Гласа

Отзиви (43)

  • 0
    3
    Отговор
    Венсолина

    2014-07-21, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    За втори път правя крем карамел по тази рецепта и изобщо.Имам въпрос,ако някой може да ми отговори.Защо карамелизираната захар се втвърдява толкова бързо когато я поставя в съда(в случая използвам малки стъклени купички)?След като е изпечен, охладен и готов за консумация карамелена захар почти няма на дъното и е почти невъзможно да се отдели от съда .На мен лично повече от 200гр. захар са необходими за карамелизацията и винаги ми остава от млякото с захарта и яйцата.Явно използвам много малки съдчета,но не е зле да се уточни колко проблизитлно милилитра трябва да са купучките.
  • 1
    1
    Отговор
    A

    2014-07-15, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Спазих пропорциите и при мен също има вода, а така се бях настроила за крем карамел. :(
    1
    0
    Денизащото просто слагате много вода в тавата за водна баня...Как иначе ще има вода в крем карамела?!
  • 2
    1
    Отговор
    Радостина

    2014-06-17, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Приготвям го за трети път и отново има вода в него не мога да разбера защо иначе го приготвям по рецептата.
  • 2
    0
    Отговор
    Лили

    2014-06-06, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Тази рецепта е супер
  • 1
    3
    Отговор
    Мариана

    2014-05-26, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Здравейте,направих всичко както е в рецептата,обаче като ги извадих от хладилника карамела се оказа на дъното на купичките,но НЕ СЕ беше стегнал като бетон.Някой може ли да каже защо се получи така?
    Благодаря предварително!!! :-)
    0
    0
    14509Ако го прибираш горещ така ще става
  • 2
    2
    Отговор
    Десислав Динчев

    2014-05-23, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Сега тъкмо го пека и съм пуснал фурната, на около 130 градуса. Надявам се да съм успял с приготвянето за да изненадам приятелката си по-късно.

    Благодаря ви за прекрасната рецепта.

    Поздрави на всички и приятно хапване.

    Много обичаме крем карамел.
  • 3
    0
    Отговор
    мариана

    2014-05-05, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    А става ли с 600 милилитра прясно мляко?
    Много вкусно стана!
  • 3
    0
    Отговор
    Ваня

    2014-05-04, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Много ми хареса рецептата ! Направих крем карамела безпогрешно.Благодаря за рецептата !
  • 2
    4
    Отговор
    лиляна

    2014-05-03, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    супер е.
  • 1
    18
    Отговор
    Г-н Иванов

    2014-04-30, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Ми да беше казала да покафенее леко захарта бе госпожа. Обясни по подробно процеса че има доста като Теодора ...... Или си пишеме колко да запълниме страницата с нещо :) Аз пък не се хваля като изкусен готвач ама каквото и да готвя го правя перфектно
    2
    1
    МарианаВие Г-н Иванов не сте ли научен на учтивост???
    1
    13
    Г-н ИвановА да , и да беше написала че се пече до зачервяване . Нищо съществено не сте написала госпожо . Ако се водя по така написаното май ще излезе глетав тая крем .

Домашна и лесна рецепта за Крем карамел. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни рецепти за Крем карамел. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.