Крем карамел

08/03/2012
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Най-сполучливата, най-четената и най-харесваната рецепта за Крем Карамел в сайта. Приготви си и ти тази класическа рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9-10 бр.
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо786 500
  • Преглеждания за месеца19331
  • Преглеждания за седмицата4067
  • Коментирана69 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел

Начин на приготвяне

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 181
4 89
3 45
2 31
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (69)

bobito198
bobito198
14.10.2016 16:27
Лесен и вкусен десерт :)
1
0
Христилияна Личева
Любим десерт и често приготвян.
2
1
Dilqna Atanasowa
Dilqna Atanasowa
17.06.2016 17:23
страхотен
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв