четвъртък, 11 февруари

Крем карамел

От ЕфросияМастър Шеф / Автор08/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции9-10 бр.
Изпрати Крем карамел
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо649 894
  • Преглеждания за месеца7639
  • Преглеждания за седмицата2028
  • Коментирана62 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел
Сготви+2 точки
6 потребители сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Крем карамел

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.1 от 345 Гласа

Отзиви (62)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Radostina Manova

2016-02-11, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

Супер е
0
0
Отговор
Gergana

2016-01-23, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

da super eeeeee
0
0
Отговор
никнай

2016-01-22, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

Коректно но ако е само с 6 яйца ....
0
1
Отговор
Jolie_
Ирина Андреева Jolie

2016-01-19, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

Рвцептата е точна.Защо да не е?Пече се нито в силна,нито в слаба фурна,не трябва водата да завира,госпожата е написала ясно.А си пише коя захар за какво е.Тази която е за карамел е за него,останалата се слага в млякото ,логично :) Любим десерт,наскоро го правих. :)
0
0
Отговор
динко

2016-01-17, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

кексът е хубав с всеки модел от които се приготвя
0
0
Отговор
Ивон

2016-01-12, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

много непълна рецепта...
на колко градуса да е фурната? коя е тази захар която се прибавя към яйцата? млякото предварително затоплено или?
0
0
Отговор
desss16
Деси

2016-01-05, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

Крем карамелът е един от любимите ни десерти вкъщи.
0
0
Отговор
orbelus
Дафинка Керанджиева

2015-12-18, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

От скоро харесвам крем карамел, тапърва ще се осъвършенствам
6
3
Отговор
Огнян

2015-10-05, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

При карамелизиране на захар не се бърка. Не се използват бъркалки, лъжици, тояги или лопати. Вместо това съдът се върти и се използва гравитационната енергия на нашата планета.
3
1
Отговор
anonimen

2015-06-23, Оценка 5.0 от 5 за Крем карамел

Mnogo haresvam krem karamel

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Крем карамел. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни рецепти за Крем карамел. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.