Крем карамел

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
08/03/2012
"Най-сполучливата, най-четената и най-харесваната рецепта за Крем Карамел в сайта. Приготви си и ти тази класическа рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9-10 бр.
Сготви+2 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо714 553
  • Преглеждания за месеца5941
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментирана68 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел

Приготвяне на Крем карамел

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 352 гласували
5 179
4 89
3 45
2 31
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (68)

Изпрати
Христилияна1
Христилияна1
02.07.2016 16:58
Любим десерт и често приготвян.
1
1
Dilqna Atanasowa
17.06.2016 17:23
страхотен
0
0
katq
katq
17.05.2016 20:58
Най любим десерт!
0
0
Diana
Diana
29.03.2016 06:32
Много любим десерт
0
0
enggell2020@abv.bg
29.03.2016 02:43
Много обичам крем карамел!
1
0
Любомир
Любомир
08.03.2016 07:43
Страхотна рецепта!
3
0
Radostina Manova
11.02.2016 20:14
Супер е
2
0
Gergana
23.01.2016 15:43
da super eeeeee
1
0
никнай
22.01.2016 23:52
Коректно но ако е само с 6 яйца ....
Любомир
Любомир
10.03.2016 09:57
Аз си мисля, че с повече ще е по-добре.
0
0
2
0
Ирина Андреева Jolie
Рвцептата е точна.Защо да не е?Пече се нито в силна,нито в слаба фурна,не трябва водата да завира,госпожата е написала ясно.А си пише коя захар за какво е.Тази която е за карамел е за него,останалата се слага в млякото ,логично :) Любим десерт,наскоро го правих. :)
1
1

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с