Крем карамел

08/03/2012
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Най-сполучливата, най-четената и най-харесваната рецепта за Крем Карамел в сайта. Приготви си и ти тази класическа рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
85 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо919 988
  • Преглеждания за месеца28602
  • Преглеждания за седмицата622
  • Коментирана76 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена85

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел

Начин на приготвяне

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.подобни рецепти тук

5 189
4 90
3 45
2 31
1 9
Дай твоята оценка:

Коментари (76)

Der Kocher von Auschwitz
Der Kocher von Auschwitz
23.04.2017 19:15
Аз добавих малко Циклон-Б.Стана много вкусно.Ммммммммммммм......................
6
0
daizyyy
daizyyy
21.03.2017 23:31
Страхотна рецепта аз сложих малко джинджифил,канела и стафиди.Сега чакам да се изпече
0
0
Milena Dyakova
Milena Dyakova
15.03.2017 14:53
Къде со добавя снимка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв