Да помогнем на Мишо да проходи

Крем карамел

08/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции9-10 бр.
Изпрати Крем карамел
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо703 051
  • Преглеждания за месеца5153
  • Преглеждания за седмицата1749
  • Коментирана67 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел
Сготви+2 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Крем карамел

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 351 гласували
5 178
4 89
3 45
2 31
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари (67)

Изпрати
Dilqna Atanasowa
17.06.2016 17:23
страхотен
0
0
katq
17.05.2016 20:58
Най любим десерт!
0
0
Diana
29.03.2016 06:32
Много любим десерт
0
0
enggell2020@abv.bg
29.03.2016 02:43
Много обичам крем карамел!
0
0
Любомир
08.03.2016 07:43
Страхотна рецепта!
2
0
Radostina Manova
11.02.2016 20:14
Супер е
1
0
Gergana
23.01.2016 15:43
da super eeeeee
1
0
никнай
22.01.2016 23:52
Коректно но ако е само с 6 яйца ....
Любомир
10.03.2016 09:57
Аз си мисля, че с повече ще е по-добре.
0
0
1
0
Рвцептата е точна.Защо да не е?Пече се нито в силна,нито в слаба фурна,не трябва водата да завира,госпожата е написала ясно.А си пише коя захар за какво е.Тази която е за карамел е за него,останалата се слага в млякото ,логично :) Любим десерт,наскоро го правих. :)
1
1
динко
17.01.2016 07:17
кексът е хубав с всеки модел от които се приготвя
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Крем карамел. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни рецепти за Крем карамел. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.