петък, 3 юли

Крем карамел

Публикувана от:
Видяно: 536 516 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Кремове
Рецепта за Крем карамел
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции9-10 бр.

Още от Кремове

Избрани

Още рецепти с

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране - аз слагам повече, че ми харесва да има карамел

Приготвяне на Крем карамел

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3 от 320 Гласа

Отзиви (53)

  • 0
    0
    Отговор
    anonimen

    2015-06-23, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Mnogo haresvam krem karamel
  • 12
    10
    Отговор
    Светла

    2015-02-06, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Никога не съм слагала вода, докато карамелизирам захарта. Мисля, че на тези потребители, които са писали,че имат вода в карамела е именно от там.
  • 4
    8
    Отговор
    ivi

    2015-02-03, Оценка 4 от 5 за Крем карамел

    trqbva li da se slaga voda kogato karamelizira6 zaharta
    1
    1
    Monine
  • 17
    6
    Отговор
    Людмила

    2014-12-19, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Аз за пръв път правих получи се чудесно с вашата рецепт благодаря ви много обичам кремкарамел успех на всички
  • 18
    6
    Отговор
    Ефи Ахмедова

    2014-11-28, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Карамелът за дъното на купичките го правя по следния начин: оставям захарта да се карамелизира до светлокафяв цвят и после добавям вода, която трябва да е топла и оставям да поври, докато стане гладка смес.По този начин направен карамела никога не става на "бетон", а се излива прекрасно при обръщането му. Това съм го научила от Рудолф ван Веен.
    И аз правя крема по рецептата написана по-горе и винаги се получава.
  • 4
    6
    Отговор
    Ваня

    2014-11-01, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Приготвям крем карамел от 30 години и слагам само 1 прахче ванилия
    0
    1
    АЛСВанилия се слага за аромат, така че няма особена разлика дали е 1 или 2 прахчета :)
  • 9
    1
    Отговор
    Светлето

    2014-09-28, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Аз отскоро започнах да се уча да правя десерти и с тази рецепта на крем карамел винаги ми се получава много вкусно. Приготвям го в тавичка, без да се обръща сместта :)
  • 18
    3
    Отговор
    Галя

    2014-09-11, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Млякото сварено ли трябва да е?
    1
    1
    детелинада
  • 7
    0
    Отговор
    Марияна

    2014-08-12, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Захарта карамелизирам направо в купичките, след това изсипвам яйчено млечната смес в тях и пека на водна баня.Става превъзходен крем
  • 16
    1
    Отговор
    Алекс

    2014-08-09, Оценка 5 от 5 за Крем карамел

    Аз не слагам вода като карамелизирам захарта :)
  • Още Вкусни Рецепти

  • Нови
  • Ястия за деня
  • Последно коментирани
  • Популярни
  • Най-коментирани

Домашна и лесна рецепта за Крем карамел. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни рецепти за Крем карамел. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Крем карамел в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.