Крем карамел

08/03/2012
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Най-сполучливата, най-четената и най-харесваната рецепта за Крем Карамел в сайта. Приготви си и ти тази класическа рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
107 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 127 011
  • Преглеждания за месеца17014
  • Преглеждания за седмицата4580
  • Коментирана75 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена107

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране – аз слагам повече, че ми харесва да има карамел
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.подобни рецепти тук

5 194
4 91
3 46
2 30
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (75)

daizyyy
daizyyy
21.03.2017 23:31
Страхотна рецепта аз сложих малко джинджифил,канела и стафиди.Сега чакам да се изпече
0
3
Milena Dyakova
Milena Dyakova
15.03.2017 14:53
Къде со добавя снимка
3
2
Milena Dyakova
Milena Dyakova
15.03.2017 13:11
Рецептата е страхотна, само аз не слагам вода докато карамелизирам. Става по-бързо
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв