Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Любимият крем карамел

Любимият крем карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
25/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9
"За сладичко сме полудели, а за хубав крем карамел без шупли направо пощурели"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 - 7 броя
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 прахчета (0.4 г) или есенция
  • захар - 100 г за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода.

Бъркайте докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките.

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките.

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час.

Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата.

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5240
489
334
212
10
Дай твоята оценка:

Коментари

МАкчо
МАкчо
Изглежда вкусно! Жалко, че не мога да готвя :(
01.12.2013 15:38
7
3
асдповер
асдповер
Чудесно се получи :)
30.11.2013 15:21
4
2
Мария
Мария
Рецептата е перфектна,най -хубавия крем карамел.Благодаря!
23.11.2013 20:17
11
1
бързо,лесно,вкусно
бързо,лесно,вкусно
правя го за втори път и си се получава...нищо сложно ;)
14.10.2013 13:26
9
ГИНКА ШИШКОВА
ГИНКА ШИШКОВА
АЗ КАРАМЕЛА ГО ПЕКА ДО ЗАВИРАНЕТО НА ВОДАТА И ГАСЯ ФУРНАТА И ТОЙ ОСТАВА ДО ПЪЛНО ИЗСТИВАНЕ,А ЩО СТАВА ДУМА ЗА ОБРЪЩАНЕТО С ЕДНО НОЖЧЕ МИНАВАМ ОКОЛО ЧАШКАТА И ТОЙ СЕ ОБРЪЩА И ОТГОРЕ РЕНДОСВАМ ШОКОЛАД НИТО ЕДНА ШУПЛА НЯМА.

24.08.2013 16:57
5
4
Пли
Пли
Аз пък до момента го пека около половин час и за това време съм изваждала и доливала по-студена вода вече 4-5 пъти, не ги броя, но е много често. Трябваше да предупредите, че се дебне постоянно до печката да не заври водата, а тя става почти завряла за много кратко време като пека на 160 градуса. Намалих градусите на 120, защото се препотих от преливане на вода :)
22.07.2013 17:13
3
1
Евелина
Евелина
Много точна рецепта.Пече се на 160 градуса
12.06.2013 08:56
1
1
Мими
Мими
На колко градуса е фурната?
01.06.2013 16:40
2
3
1
Покажи всички подкоментари
Теди
Теди
Крема се изважда по-лесно от купичките,когато предварително намажем формата за печене/купичката с кр.масло!
24.05.2013 16:33
4
Ивелина Георгиева
Ивелина Георгиева
Получи се страхотен Крем карамел. Благодаря :)
05.03.2013 14:45
2
Лио
Лио
Рецептата е много добра като пропорции, обаче времето за печене е малко. Аз пекох моя на 150 градуса - около 2 часа :)
Имам обаче и въпрос - как да извадя крема от купичката без да се разпадне? Нали отгоре си прави коричка и залепва! Има ли някаква хитринка за изваждане в чинийка?
13.02.2013 18:34
2
2
Покажи всички подкоментари
Стефан
Стефан
рецептата е точна и супер, лично е пробвах, както и градосите да не забравяме,че ми бяха в газова фурна,което е по-сложно от електрика.Стана супер Браво и Поздравление към рецептата и който е писал/а . 6+
10.02.2013 23:12
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Балдърник
Балдърник
Тази температура 160 градуса ще го свари и ще стане целият на шупли. Пече се на ниска температура. Под 100 градуса иначе водата завира
09.02.2013 11:53
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Глория
Глория
На мен рецептата ми харесва, не знам на теб какъв ти е проблема. Поздравления, Ефросия! :)
03.01.2013 12:10
1
Мими
Мими
не бях виждала толко зле представена рецепта ужас!!!
14.11.2012 14:09
2
5
1
Покажи всички подкоментари
нели
нели
по моите купички е 8-9
17.10.2012 21:41
1
Ласи
Ласи
Исках да питам за колко порции е рецептата
17.10.2012 19:13
1
чудо на чудесата
чудо на чудесата
Най-лесният и едновременно съвършен десерт, измислян изобщо! Просто го обожавам :) Аз лично разтапям захарта директно на дъното на самите купички, после само изливам сместа отгоре и бам във фурната.
18.08.2012 13:45
5
1
Ефросия
Ефросия
пече на ниски градуси - около 160, извинете за неточността
13.08.2012 15:14
5
Мария
Мария
Рецептата е хубава, но отнема повече време да се опече. Не го знаех и съответно като го извадих след малко повече от час и беше напълно суров. Не ми харесва и това, че не конкретизирано на колко да включа фурната и се наложи да проверя и други рецепти, за да открия какво точно значи "температурата не трябва да е силна". Вероятно готвачи с опит го разбират, но пък готвачи с опит нямат нужда от интернет, за да направят крем карамел. Тук четат такива като мен, които имат нужда от по-точни и ясни рецепти.
11.08.2012 21:29
15
1