Реване с кисело мляко и грис

15/01/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1779262
"Ето на това му се вика десерт - пръстите да си оближеш "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 976
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 5 с.л. кристална
  • краве масло - 100 г
  • За сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимон - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме сиропа - наливаме 500 мл вода и слагаме захарта. Варим в продължение на 6-7 мин, сваляме го от котлона и прибавяме сок от 1/2 лимон. Оставяме сиропа да се охлади напълно.

В купа слагаме яйца и кристална захар. Бием за 3-4 мин на средната степен на миксера.

Загасяме сода бикарбонат в кисело мляко и изчакваме сместа да шупне и я прибавяме към разбитата смес от яйца и захар.

Пресятото брашно и грис ги смесваме много добре и също ги прибавяме към получената смес, като добавяме и ванилията. Изсипваме в тава, в която предварително сме разтопили маслото, и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 мин.

Топлото реване заливаме с охладеният сироп.

След като попие напълно и реването е вече охладено, режем на парчета и поднасяме със сметана и плодове по желание.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!