Кюфтета от кисело зеле

15/01/2017
"От последната кисела зелка задължително направете кюфтенца, точно така - кюфтенца. Няма такава вкусотия "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 232
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата162
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • лук - 1 гл.
  • брашно - за панирането
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • копър - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме картофите да се варят. След това нарязваме киселото зеле на много ситно също и главата лук.

Загряваме дълбок тиган с малко мазнина и добавяме лука. След като стане прозрачен, слагаме и зелето и пържим в продължение на 15 мин. Махаме от котлона.

След като са готови картофите, ги обелваме и смачкваме да станат на пюре и към тях добавяме изстиналото зеле.

След като смесим хубаво, добавяме и 2 от яйцата, ситно нарязания копър и магданоз, чубрицата, черния пипер, и сол на вкус.

От сместа оформяме кюфтета, които потапяме първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Вместо галета ние ползваме царевично брашно .С него стават по-хрупкави. Пържим до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар