Банички-слънчогледи със сирене и яйца

15/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач107282822
"Банички, заредени с много слънчево настроение за успешен старт на деня "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 828
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 18 бр. турски
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 400 грама
  • олио - 80 мл за намазване на корите
  • ленено семе - за поръсване
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката: Сиренето се разбива с двете яйца.

Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и олиото за намазване.

Върху хартия се поставя кора, маже се тънко с олио и се навива хлабаво на тънка точилка, като се оставя около 4 сантиметра в края на кората
ненавита.

Набира се кората от единия край на точилката, към другия край. Изважда се набраната кора от точилката внимателно и си оформя в кръгче, като ненавитата част от кората става основа на баничката.

Оформят се с притискане баничките във вид на гнездо и се подреждат в тавичка,
поклита с хартия за печене.

Отгоре внимателно с четка се маже всяка баничка със сместа за намазване. Разпределя се плънката в центъра /в гнездата/ на баничките и се
поръсват с лененото семе.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване
на приятен загар.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар