Банички-слънчогледи с тиква и канела

15/01/2017
"Вкусно и красиво - когато готвиш с толкова мерак, просто няма как да не ти се получи "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 18 броя турски
  • за плънката
  • тиква - 400 г изчистена и нарязана
  • захар - 100 г
  • орехови ядки - 100 г смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • бисквити - 4 - 5 бр. смлени
  • олио - 80 мл за намазване на корите
  • за намазване на баничките
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.l.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пълнежът. Сварява се тиквата за 15 минути. Изцежда се добре и се разбива със захарта, смлените орехи, бисквити и канелата.

Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и олиото за намазване на готовите банички.

Оформянето на баничките е по същия начин, както Банички-слънчогледи със сирене и яйца.

Върху хартия се поставя кора, маже се тънко с олио и се навива
хлабаво на тънка точилка, като се оставя около 4 сантиметра в края на кората
ненавита.

Набира се кората от единия край на точилката, към другия край. Изважда се набраната кора от точилката внимателно и си оформя в кръгче, като ненавитата част от кората става основа на баничката. Оформят се с притискане баничките във вид на гнездо и се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене.

Отгоре внимателно с четка се маже всяка баничка със сместа за намазване.

Разпределя се плънката в центъра /в гнездата/ на баничките.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване
на приятен загар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар