Миди на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Миди на тиган1 / 2
08/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Всеки може да приготви миди на тиган, най-важното е да ги сподели с приятели"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг с черупките
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 5 скилидки
  • бяло вино - 200 - 300 мл
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лимони - сока на 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган и запържете за няколко секунди чесъна.

Добавете почистените миди и долейте виното.

Похлупете тигана и раздрусайте добре.

Оставете да се готвят, докато мидите се отворят, като разклащате от време на време.

Подправете със сол и черен пипер готовите миди.

Полейте с лимонов сок, добавете накълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деница
Деница
Мидите наистина са уникални и стават много бързо. Хубаво е да се извадят веднага след като се отворят, защото като постоят повече месото им се отделя само и изпада от черупката. А си е по-ефектно да си ги чоплиш сам.
17.06.2015 12:16
2
Валентина
Валентина
Едно уточнение - извадете чесъна от зехтина след като промени цвета си, защото ако го оставите по-дълго ще загорчи. Може вместо магданоз да подправите с копър. Иначе това е рецептата за миди!!! Уникално вкусно!
04.08.2013 15:54
5
черпакович
черпакович
Спретнах кило и половина. Вместо вино сипах биричка.
Изядохме мидите с черупките.
Жената пак се хвали във фейса кво е сготвила, аз съм безличен и споделям тук.
23.07.2013 22:28
7