Селски тутманик с мас

15/01/2017
Н.Велеваот Н.ВелеваНовак
"Знаете ли защо на село тутманикът е най-мек, вкусен и ароматен? Защото е със ... прочетете рецептата и ще откриете тайната "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • хладка вода - 300 мл
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около килограм
  • сол
  • захар
  • За плънката
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 300 г
  • свинска мас - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме водата, солта, захарта и маята. Добавяме яйцето, кис. мляко и разбъркваме добре. Прибавяме брашното по малко, докато получим меко и еластично тесто, което оставяме да почине за половин час.

Отделно сме разбили яйцата със сиренето за плънката. Маста е разтопена.

Късаме топка от тестото, която разточваме на тънка кора. Разделяме я на две и всяка част мажем с мас и разстиламе от плънката.

Завиваме на руло, усукваме и завъртаме на охлювче. Така, докато се напълни избраната от вас тава.

Ако ви остане плънка и мас, ги смесете и намажете тутманика. Оставете да втаса и печете на загрята фурна на 200 градуса. Ако не обичате мас, може да я замените с масло.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар