Топящи се Маслени Кроасанчета

15/01/2017
"Истинските кроасани се правят с масло, много масло, защото само тогава се топят в устата "
Приготвяне210 мин.
Готвене15 мин.
Общо225 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • масло - 160 г
  • топло мляко - 125 мл
  • захар - 50 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Комбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани.

Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка. Прибавете маята и разбъркайте до лепкаво тесто. Завийте тестото във фолио и го поставете в хладилника за 45 минути.

Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново. Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 4 пъти. Обвийте го във фолио и поставете в хладилника за 2 часа.

Разточете тестото за последен път на правоъгълник. Използвайте нож за пица да изрежете тригълници. Оформете кроасанчетата и ги поставете върху тава, постлана с хартия за печене. Изчакайте 45 минути на стайна температура, докато не си удвоят размера.

Загрейте печката на 230 градуса. Разбийте жълтъка с 10 мл вода и намажете добре кроасаните.

Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто кафяви.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар