Компот от джанки и праскови с индрише

15/01/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Вкусни тайни от кухнята на баба - днес ще ви покажем как да направите най-ароматния компот в света "
Приготвяне40 мин.
Готвене14 мин.
Общо54 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре бурканите. Измиваме плодовете - първо джанките, без да им махаме костилките. Оставяме джанките цели.

Измиваме прасковите и ги режем на парчета - първо на половина, после всяко на по 4 бр. Слагаме в 2/3 от буркана плодове.

На всеки буркан слагаме по 4 с.л захар. Доливаме студена вода малко под ръбчето с вода. Прибавяме по 1 клонче индрише. Затваряме хубаво с капачки.

Слагаме бурканите в съд с вода. Слагаме да ги варим. Варим бурканите 14 мин.

Като се сварят компотите, ги вадим и ги обръщаме обратно с капачките надолу.

Прибираме ги след това на хладно и тъмно място.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар