Медена бисквитена торта

15/01/2017
Stefka Hristovaот Stefka HristovaНовак
"Ако и вие обожавате домашно приготвените торти - запишете си рецептата, хапвайте и оценявайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:
Нишестето, захарта, жълтъците и ванилията се миксират със 150 г мляко и 100 г сметана. Останалото мляко и сметана се поставят в тенджера и се оставят да закъкрят.

Дръпват се от котлона и на фина струя се влага в останалата смес, като непрекъснато се разбърква. Получената субстанция върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете от котлона и охладете.

Приготвяне на тортата:
На дъното на форма за торта направете пласт от медени бисквити. Върху тях разпределете крем. Така процедирайте, докато свършат бисквитите и крема.

Приготвяне на глазурата:
Разтопете шоколада с олиото. Вложете прясното мляко. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. С глазурата покрийте тортата. Сложете в хладилник за няколко часа.

Като стегне глазурата, може да поръсите с рендосани медени бисквити.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар