Свински парени бузи

15/01/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Перфектното мезе за червеното винце "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 813
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 бузи
  • сол - 300 г
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • кисело зеле - 3 литра само от чорбата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските бузи се поставят в саламура от 2 литра вода и 300 г сол. Престояват два дни на хладно.

Изкисват се за около 2 часа. След което се попарват в зелевата чорба за около 15 минути. Изваждат се в чиния, поръсват се обилно с подправките.

Покриват се със стреч фолио и да останат за 4 - 5 дни в хладилник, да поемат аромата на подправките. След това вече са готови за консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар