Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Руло с шипков мармалад

Руло с шипков мармалад

pupipupi
Новак
1281325
Руло с шипков мармалад1 / 2
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Меко пандишпаново руло и ароматен шипков мармалад - хармония от вкусове"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л
  • брашно - 9 с.л
  • олио - 9 с.л
  • бакпулвер - 1 к.л
  • шипков мармалад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре яйцата, захарта, олиото, брашното и бакпулвера, след което печем получената смес на хартия за печене в предварително загрята фурна от 180 градуса за около 30 мин. (в зависимост от мощността на печката).

Когато блата стане готов веднага го обръщаме на мокра кърпа и навиваме на руло. Изчакваме няколко минути и мажем с мармалад.

Поръсваме сладкото руло с пудра захар или шоколадови пръчици и сервираме.

Рулото с шипков мармалад е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
514
48
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тихомир
Тихомир
да а как се завива..има ли опастност от пречупване..мн ми хареса рецептата и всичко останало!?
24.08.2014 01:29
1
2
Мария
Мария
много е вкусно това руло.Поне на мен ми се струва така.
17.05.2014 19:57
2
Маркова
Маркова
Тази рецепта е много сполучлива.става много хубаво.
19.11.2013 15:08
Й.Владимирова
Й.Владимирова
А размера на тавата е от квадратните ,плитките тави,които вървят с готварските печки.
23.10.2013 17:59
2
1
Покажи всички подкоментари
Йорданка Владимирова
Йорданка Владимирова
няма нужда от олио и без него е много сполучливо рулото.Това е една много стара и бърза рецепта.А олио се използва за намазване на хартията за печене.Ако нямате хартия за печене става и със салфетки от твърдите,а в краен случай и с вестник.Често го приготвям в къщи и децата са много доволни. :)
23.10.2013 17:57
3
дани
дани
размера на тавата в която се пече какъв е защото това същто е важно Непременно ще го направя
11.09.2013 11:04
Светла
Светла
Пупи,не се сърди,рецептата е страхотна,но и аз не разбрах за какво е олиото?В сместа ли се слага или е за намазване на тавата?

От редактора: олиото се добавя в сместа! Успех!!!
10.09.2013 15:59
1
ilka aleksandrova
ilka aleksandrova
Не разбрах с какво се маже от горе за да залепнат пръчиците.Аз също го правя и е много сполочливо.
10.05.2013 15:30
силвия
силвия
не спорете кажете сега как че имам желание.първо го завивам после го развивам и мажа или как вярно е малко не точно а и нямам опит но ми се иска да пробвам и това олио при яйцата ли да го бъркам
10.05.2013 15:05
14
1
Деси
Деси
Малко е поспестила авторката - развива се от рулото, маже се с мармалад и пак се завива.
18.04.2013 18:19
1
Мария
Мария
Само не разбрах как първо навиваме на руло и после мажем с мармалад?
18.04.2013 12:44
3
Ваня
Ваня
Страхотна рецепта, Пупи! Много вкусно се получи!
Ще се радвам да споделиш още такива прекрасни рецепти.

Деси, от олиото се прави маска за коса, докато чакаш да се опече рулото!
23.03.2013 19:44
pupi
pupi
деси ти пробва ли рецептата ми ? може да критикуваш единствено ако не е станала. но трябва да си с две леви ръце,за да не ти стане едно прекрасно руло....няма човек,който го е опитал и да не му хареса. така,че такива отзиви си ги запази за себе си !!!!!!!
23.03.2013 17:10
4
desi
desi
Пупи Пупииии като не ти е ясна подготовката за рулата недей писа рецепти бе мила това олио какво го правим????
Изобщо рецептата ти е пълен ужас.
Занапред малко практика и тогава публикувай!!!!
27.02.2013 19:08
2
pupi
pupi
кое не ти е ясно маги,че да е по подробно ?
04.10.2012 15:51
маги
маги
можеше да е малко по подромна рецептата!!!!!!!!!
08.09.2012 18:29
1